Advies van Begeleidingsgroep Sloterbrug

. thema: Sloterbrug

De Begeleidingsgroep Sloterbrug, die bestaat uit vrijwilligers van de diverse bewonersorganisties en ondernemers, heeft advies uitgebracht over verbetering van de situatie bij de Sloterbrug..

De bestaande brug verkeert in dermate slechte staat dat onderhoudsmaatregelen binnen enkele jaren noodzakelijk zijn. Daarnaast hebben alle betrokkenen zorg over de verkeersveiligheid.

Wat gebeurde met belofte “Veiligheid boven doorstroming”?
Als eigenaar van de brug kondigde de gemeente Haarlemmer in 2023 aan opnieuw een overleg- en ontwerptraject te starten met nieuwe plannen. Toegezegd werd dat de veiligheid van de omgeving, fietsers en voetgangers nu centraal zou staan bij maatregelen voor de brug. De verbetering van de doorstroming van gemotoriseerd verkeer zou geen prioriteit meer krijgen.

De Begeleidingsgroep heeft over de getoonde schetsen nog veel vragen, mede omdat prognoses van de gemeente een verdubbeling van het gemotoriseerd verkeer aangeven. De Begeleidingsgroep zou daarom graag zien dat er meer onderzoek naar andere varianten wordt gedaan.

Kijk naar omgeving en stel leefbaarheid centraal
Daarnaast is de Begeleidingsgroep van mening dat het projectgebied groter zou moeten worden. Dan pas kan de samenhang tussen de (verwachte) verkeersstromen aan beide kanten van de brug goed in kaart worden gebracht. De Begeleidingsgroep richt zich op verbetering van de leefbaarheid voor bewoners. Langs de doorgaande routes zijn aan twee kanten van de brug basisscholen gevestigd en aan de ringdijk staan veel huizen dicht langs de weg. De verkeersveiligheid zou prioriteit moeten krijgen, zodat kinderen zelf naar school kunnen fietsen. Daarbij is de uitstoot van fijnstof een zorgpu

Lees verder

Wil jij een verschil maken in jouw gemeenschap?

. thema's: Algemeen, Vereniging Dorpsraad, Bestuur

Ben je geïnteresseerd in lokale kwesties en wil je een stem hebben in de gedachtenvorming? Of wil je gewoon je handen laten wapperen om een bijdrage aan de gemeenschap te leveren? Word vrijwilliger bij de Dorpsraad Badhoevedorp en speel een actieve rol in het vormgeven van de toekomst van ons prachtige dorp!

De Dorpsraad Badhoevedorp is een bruisende organisatie in opbouw die zich inzet voor de belangen van onze gemeenschap. We streven naar een leefbare en welvarende omgeving waarin alle inwoners zich thuis voelen. Als vrijwilliger bij de Dorpsraad krijg je de kans om samen te werken met gelijkgestemde individuen, met als gemeenschappelijk doel de kwaliteit van het dorpsleven te verbeteren.

Waarom zou je je aansluiten bij de Dorpsraad Badhoevedorp? Hier zijn enkele redenen:

  1. Meedenken: Als lid van de Dorpsraad heb je de mogelijkheid om mee te denken over onderwerpen die onze gemeenschap beïnvloeden. Je stem wordt gehoord en je kunt actief deelnemen aan het bepalen van de gewenst koers van ons dorp. Dit hangt ook af aan welke rol jij wilt bijdragen. Er is voor elk wat wils.
  2. Verbindingen opbouwen: Door deel uit te maken van de Dorpsraad, kom je in contact met diverse mensen uit verschillende achtergronden. Je bouwt waardevolle relaties op met medevrijwilligers, lokale bewoners en vertegenwoordigers van andere instanties, wat je netwerk vergroot.
  3. Leren en groeien: Als vrijwilliger bij de Dorpsraad Badhoevedorp heb je de kans om in de praktijk nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en je bestaande talenten te versterken.
  4. Zichtbaarheid en erkenning: Als lid van de Dorpsraad Badhoevedorp speel je een prominente rol in de gemeenschap. Je wordt erkend als iemand die zich inzet voor het algemeen belang en een bijdrage levert aan de groei en bloei van ons dorp. Dit kan waardevol zijn voor je persoonlijke en professionele groei.
  5. Voldoening en betekenis: Het vrijwilligerswerk bij de Dorpsraad Badhoevedorp biedt een geweldige kans om voldoening te halen uit het helpen van anderen en het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen in onze gemeenschap. Je draagt direct bij aan het werken aan Badhoevedorp en dat geeft een gevoel van betekenis. Niet alles lukt natuurlijk, je moet wel edelmoedig met tegenslagen kunnen omgaan.

We hebben jouw betrokkenheid en enthousiasme nodig om ons team te versterken. Of je nu ervaring hebt in bestuurswerk, lokale politiek, andere vaardigheden of gewoon gepassioneerd bent over jouw dorp, we verwelkomen graag jouw bijdrage. Samen kunnen we een verschil maken en Badhoevedorp nog mooier maken dan het al is.

Meld je vandaag nog aan als vrijwilliger bij de Dorpsraad Badhoevedorp en word een belangrijke schakel in de ontwikkeling van ons prachtige dorp! Neem de leiding in jouw gemeenschap en laat jouw stem horen of help gewoon mee door je handen te laten wapperen. Samen bouwen we aan een betere toekomst voor Badhoevedorp! Op onderstaande link tref je alle vacatures aan van de Dorpsraad Badhoevedorp.

https://www.haarlemmermeervoorelkaar.nl/hulpvragen/organisatie/dorpsraad-badhoevedorp

Wij zouden het heel leuk vinden om met je kennis te maken. Wil je er is over van gedachten wisselen? Bel of email ons en dan gaan we een kop koffiedrinken.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mobile: 06 - 12568357

De voormalige Burgemeester Amersfoordtschool (BAS) is aangewezen als monument

. thema's: Algemeen, Berichten uit de werkgroepen

Goed nieuws voor het Erfgoed van Badhoevedorp. Het gebouw van de voormalige Burgemeester Amersfoordtschool (BAS) stond ruim een jaar geleden heel eventjes leeg. Er ging een gerucht door het dorp dat het pand misschien gesloopt zou worden. Het was toen vooral dorpsgenoot Bob Erb die zich hard maakte voor behoud van het gebouw, dat dateert uit 1940.
Begin vorig jaar deed onze nieuwe werkgroep Erfgoed daarom een aanvraag bij de gemeente om van het gebouw een monument te maken. Onze aanvraag leidde tot een gesprek met de wethouder en een onderzoek door experts. Daarna werd het een tijdje stil.
Deze week ontvingen we plots een brief van Marja Ruigrok, wethouder voor Cultuur en Erfgoed. In haar brief maakt zij de aanwijzing bekend van Roerdompstraat 10 als gemeentelijk monument. De wethouder schrijft: ”De school is een karakteristiek pand in het Tuindorp van Badhoevedorp, heeft bijzondere stedenbouwkundige waarde, architectuurhistorisch waardevolle details en is daarnaast van groot belang als zichtbaar element van de geschiedenis van Badhoevedorp.”
Wij zijn blij met deze mooie bewoordingen. Met deze aanwijzing als monument krijgt zowel het gebouw als het verhaal over de school een officiële plek in de geschiedenis van ons dorp. Het verhaal over de naamgever Amersfoordt die ooit in 1854 de Badhoeve liet bouwen en de eerste hoofdmeester Arie de Waard, naar wie onlangs al een straat werd vernoemd. Voor de vele oud-leerlingen die recent hun school ter ziele zagen gaan, zal het een troost zijn dat het gebouw behouden blijft.
Bob Erb is er blij mee maar zal echter niet meteen gaan rusten. “Het plantsoen rondom de school was vroeger een stuk fraaier. Daar mag wel eens wat aan gebeuren. En waar is het museumpje gebleven dat altijd in de vitrinekast van Kale Arie stond?”

Dorpsraad heeft ingesproken over horeca als ontmoetingsplek voor verbinding

. thema's: Algemeen, Centrum

11 maart 2023

Deze week hebben we als Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp ingesproken bij de gemeenteraad over de behoefte aan verbinding in ons dorp. 

Als onafhankelijke vereniging komen we op voor de belangen van bewoners in Badhoevedorp. Waar sommige bewoners overlast ervaren van een horecazaak, zullen anderen de ontmoetingsplek missen, als die zou verdwijnen. Wij hebben daarover ingesproken bij de gemeenteraad met het oog op de toekomst. Zulke dilemma's moeten straks in het nieuwe centrum voorkomen worden.

In Badhoevedorp veel behoefte is aan sociale ontmoetingsplekken. Die zijn van groot belang voor dorpsbewoners, zeker ook voor jongeren. Zo’n plek voor jongeren is er nu niet.
Maar we kijken ook naar de toekomst. Bewoners verwachten straks een levendig nieuw centrum met een leuk plein en terrasjes, maar in de bestaande plannen van de gemeente lijkt daar weinig aandacht voor te zijn. Terwijl een juiste mix van woningen, winkels, ontmoetingsplekken èn garanties voor omwonenden een voorwaarde is voor een geslaagd centrum.
We deden als dorpsraad daarom twee suggesties aan de raad:
1. Vraag het College om een nieuwe tijdelijke locatie voor de ontmoetingsplek die nu ter discussie staat.
2. Zorg ervoor dat een regisseur de verantwoordelijkheid krijgt voor de ontwikkeling van ons centrum zodat er een goede balans komt tussen wonen, winkelen en horeca.

Meld je aan voor de opening van Wandelnetwerk Zuid-Kennemerland!

. thema: Algemeen

Over enkele weken is het eindelijk zover: op 22 februari wordt de opening van het Wandelnetwerk Zuid-Kennemerland gevierd.

Na bijna een half jaar ploeteren in de openbare ruimte en bijna 5 jaar voorbereidingswerkzaamheden, is het netwerk dan eindelijk klaar voor gebruik. Wandelaars kunnen in Zuid-Kennemerland van ruim 450 km aan routes gaan genieten. Om dit te realiseren zijn bijna 3500 keuzepunten en routemarkeringen geplaatst.

Om het eindresultaat te vieren is er op 22 februari een feestelijke opening bij de Veerplas in Haarlem. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit feestje mee te vieren.

Na de opening is er een korte wandeling (2,7 km) in het gebied met uitleg over het ontstaan van Wandelnetwerk Noord-Holland en over interessante bezienswaardigheden op de route. Daarna kun je onder het genot van een warme snack en een lekker drankje heb je de tijd om op te warmen en een gezellig praatje te maken met de medewandelaars.

Je kunt hier verdere informatie vinden en een link om je aan te melden.

Dorpsraad vraagt aandacht voor openbaar vervoer

. thema: Algemeen

Twee weken geleden heeft onze Bart Baltus ingesproken bij de Regioraad van de Vervoerregio Amsterdam. Hij heeft diverse verzoeken gedaan voor verbeteringen aan het Openbaar Vervoer: 

- Een nieuwe of gewijzigde buslijn van Badhoevedorp naar Amsterdam Centrum en vice versa.

- Een nachtbus op dezelfde route.

- Een maatwerk onderzoek over de loopafstanden naar de bushaltes. Die zijn namelijk te groot door het opheffen van haltes.

- Een verzoek om weer bussen te laten stoppen bij de halte Koekoekslaan.

Daarnaast speelt er veel rondom het project Sloterweg in Amsterdam, met alleen maar nadelige gevolgen voor Badhoevedorp. Ons verzoek is een integrale visie op mobiliteit rondom Badhoevedorp EN het dorp Sloten. Zorg dat daarbij uitgezoomd wordt naar een gebied inclusief de 3 bruggen over de ringvaart.

Persbericht van de gemeente Haarlemmermeer

. thema's: Bestemmingplan, Algemeen, Schuilhoeve

 Raad van State vernietigt bestemmingsplan nieuwe woonwijk Schuilhoeve in Badhoevedorp

 De Raad van State, de hoogste bestuursrechter van het land, heeft woensdag 14 december 2022 het bestemmingsplan voor Schuilhoeve vernietigd. De geplande bouw van maximaal 700 woningen in Badhoevedorp aan de kant van Schiphol kan voorlopig niet doorgaan. Wethouder Jurgen Nobel: “Een belangrijk punt van aandacht bij de woningbouw in Schuilhoeve is het industrielawaai en het grondgeluid. Het bestemmingsplan - met bijbehorende onderzoeken – geeft uitgebreide aandacht aan deze onderwerpen. Wij zijn teleurgesteld in deze uitspraak. De woningnood is groot. Wij willen dan ook graag bouwen op plekken, waar dit, volgens ons, heel goed kan, zoals in Badhoevedorp nabij Schiphol.”
Op 15 november 2018 stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan Badhoevedorp Schuilhoeve vast KLM stelde tegen dit besluit een beroep in. Op 2 december 2020 deed de Raad van State (RvS) een tussenuitspraak. Er kon nog niet gebouwd worden. De gemeente moest meer onderzoek doen naar het grondgeluid in de winterperiode en het industrielawaai dat te maken heeft met het proefdraaien van vliegtuigen. Die onderzoeken zijn allemaal afgerond. En onlangs vond dus een nieuwe zitting plaats, die voor de gemeente negatief uitpakte.
De Raad van State erkent het belang van woningbouw, maar zegt ook dat in het plangebied sprake moet zijn van een goed woon- en leefklimaat. De gemeenteraad onderbouwde ook met het tweede herstelbesluit niet goed genoeg in het bestemmingsplan dat in het plangebied sprake zal zijn van een goed woon- en leefklimaat. Daarom vernietigt de Raad van State het besluit.
Hoe nu verder? Als Haarlemmermeer huizen wil bouwen in de nieuwe woonwijk Schuilhoeve, dat aan de oostzijde van Badhoevedorp moet komen, moet de gemeente met een nieuw bestemmingsplan komen. We gaan de uitspraak zorgvuldig lezen en beraden ons nu hoe we verder moeten.
Schuilhoeve wordt een eigentijds tuindorp met 500 tot 700 woningen Het plangebied Schuilhoeve ligt aan de oostzijde van Badhoevedorp aan de kant van Schiphol tussen bedrijventerrein Schuilhoeve, de Schipholweg, de Vliegenierswijk en de Vogelwijk. Het totale oppervlak van het plangebied is ongeveer 40 hectare. De opbrengst van de woningbouw draagt bij aan de kosten die destijds gemaakt zijn van de omlegging van de A9.

Even voorstellen: het nieuwe bestuur

. thema: Algemeen

 

In de afgelopen weken is een volledig nieuw bestuur aangetreden van de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp. Met grote dank aan Margriet Rietmeijer en Albert Roos, die de afgelopen jaren zich zeer hebben ingespannen om de vele veranderingen die ons dorp momenteel ondergaat in de goede richting proberen te duwen, nemen wij afscheid van het oude bestuur.

 

Het nieuwe bestuur telt maar liefst zeven personen, een indicatie van de gevoelde noodzaak om aan te pakken en de bewoners en gebruikers van Badhoevedorp daadwerkelijk invloed te laten uitoefenen op de toekomst van het dorp. Het bestuur ziet participeren, meepraten en mede richting geven, als een hoofdtaak. Juist nu het dorp een complete gedaantewisseling ondergaat met een nieuw centrum, nieuwe wijken, komst van bedrijven en toenemend verkeer is het van groot belang dat Badhoevedorp een fijne plek blijft om te wonen en dat kan alleen als de belangen van iedereen meegewogen worden.

 

Om het bestuur aan u voor te stellen, v.l.n.r.

Menno van Rees Vellinga, vice-penningmeester, is organisatieadviseur en coach

Huib van Kollenburg, vice-voorzitter, gepensioneerd bedrijfsleider en accountmanager

Radboud Lubbers, penningmeester, werkt als zelfstandig adviseur operationeel risicomanagment

Martin Walraven, voorzitter, werkt als adviseur leren en ontwikkelen bij de Rijksoverheid

Bart Baltus, secretaris, ex-trainer meidenvoetbal en ervaren business analist en procesverbeteraar

Thessa Gerretsen, bestuurslid, HR manager

Bernard Neuhaus, Communicatie en PR, gepensioneerd filmregisseur en -producent

 

Wij komen graag in contact met iedereen die zich betrokken voelt bij Badhoevedorp of die met ons in gesprek wil komen. Mail daarvoor naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitnodiging dorpscafé in het dorpshuis Badhoevedorp

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Op dinsdag 24 mei van 20.15 uur tot 21.30 uur is iedereen van harte welkom in het dorpscafé om met elkaar bij te praten over de ontwikkelingen die zich in en om het dorp afspelen en de activiteiten van de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp. Er staan vier tafels klaar met de onderwerpen Verkeer, Centrum, Jongeren en Algemeen.

Na een korte inleiding worden de deelnemers uitgenodigd voor tafelgesprekken over het onderwerp naar keuze. Door op deze wijze de inbreng van de bewoners te verzamelen hoopt de vereniging de wensen van het dorp nog beter naar de gemeente te kunnen overbrengen.

veel belangstelling op de politieke avond in Badhoevedorp

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

696x5222022 02 28 politieke avond 1

Afgelopen maandagavond, 28 februari 2022,  waren 13 politieke partijen in het dorpshuis uitgenodigd. We telden 42 partijleden en 47 bezoekers; een mooie verdeling. Een geslaagde avond waar veel vragen gesteld konden worden door de dorpsbewoners.  Dat leverde ook zeker de nodige discussies op.

Dankzij de strakke hand van gastvoorzitter Amma Asante kwamen veel vragen aan bod en kregen de kandidaten de mogelijkheid om hun visie hierover te geven. Bij dit artikel vind u de bijdragen van de pers Westerpost en Haarlems Dagblad.

Hopelijk heeft deze avond de keuze voor de komende verkiezingen gemakkelijker gemaakt voor de badhoevedorpers!

Lees ook het artikel in de Westerpost via deze link: artikel Westerpost politieke avond in Badhoevedorp 28 februari 2022

En het Haarlems Dagblad: artikel Haarlems Dagblad politieke avond in Badhoevedorp 28 februari 2022

 

 

 

 

Algemene Leden Vergadering Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

 

De Algemene Leden Vergadering van de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp zal gehouden worden:

woensdag 22 september 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur )

in het dorpshuis Snelliuslaan Badhoevedorp

(Uiteraard met inachtneming van de COVID-19 maatregelen en als de omstandigheden dit toelaten).

 

Deze vergadering is alleen bedoeld voor de leden van de VDB.  Onze leden ontvangen een uitnodiging met agenda via de mail of post. Waarschijnlijk bieden we ook de kans om online deel te nemen via MS Teams. Deze mogelijkheid zoeken we momenteel uit. Meer daarover ontvangen de leden hierover binnenkort een bericht in de mail.

In verband met de Covid maatregelen is er een maximum aantal deelnemers toegestaan aan deze vergadering. Wij vragen  belangstellenden vriendelijk zich vooraf aan te melden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de volgende Algemene Ledenvergadering in 2022 vraagt de VDB 2 nieuwe kascommissie leden. Deze functie neemt eenmalig een paar uur in beslag. Bij belangstelling graag contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afscheid van Wim van der Meulen - Erelid VDB

. thema: Algemeen

 

Op 13 april 2021 is Wim van der Meulen overleden– icoon van de VDB.

Ineke Ebbers, oud-voorzitter van de Vereniging heeft bijgaand memoriam geschreven:

Wim startte als meer dan aktief lid toen VDB nog Dorpsvereniging Badhoeve heette, daarna Dorpsraad Badhoevedorp en uiteindelijk Verenging Dorpsraad Badhoevedorp werd. Wim was een geboren en getogen Badhoevedorper, hij voelde zich er thuis en had altijd verhalen en informatie over wat, wie, waar en hoe. Jarenlang maakte hij deel uit van de flinke schare aktievelingen en bestuurders. Paste zich even zo vaak aan, wat hem geen enkele moeite kostte, maar ging door op de punten die hij belangrijk achtte voor het dorp. Zowel op menselijk gebied als op te ondernemen akties. Lees meer........

Geannuleerd: Openbare Bijeenkomst op 30 november

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Geannuleerd: Openbare Bijeenkomst 30 november
 
Helaas is ook deze openbare bijeenkomst geannuleerd wegens de strengere maatregelen rondom het COVID-19 virus. De volgende vergadering staat gepland voor 27 januari 2021. Via de maandelijkse nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van wat er allemaal nu en in de toekomst gebeurt in het dorp
 

Algemene Ledenvergadering 30 september 2020

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA, Vereniging Dorpsraad

 

De Algemene Leden Vergadering was door de COVID-19 maatregelen eind maart geannuleerd. 

Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp organiseert nu de Algemene Leden Vergadering op:

woensdag 30 september om 20.00 uur in het Dorpshuis (alleen voor leden).

Uiteraard wordt dit alleen gehouden als de omstandigheden dit toelaten

De leden ontvangen per e mail of per post de agendapunten van deze avond.

Het jaarverslag 2019 en werkplan 2020 - 2021 VDB  en de agenda voor de ALV zijn nu ter inzage te lezen via onderstaande link

Jaarverslag 2019 en Werkplan 2020 - 2021  Agenda Algemene Leden Vergadering 30 september 2020

 

Openbare Dorpsbijeenkomst dinsdag 25 februari

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Op dinsdag 25 februari organiseert de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp de eerste openbare bijeenkomst van dit jaar in het Dorpshuis aan de Snelliuslaan in Badhoevedorp. Aanvang om 20.00, inloop vanaf 19.30 uur.

Het thema van de avond: hoe moet Badhoevedorp er de komende jaren uit gaan zien?

Want met het definitief verdwijnen van de A9 is Badhoevedorp dan wel weer één dorp, maar met alle nieuwe projecten en plannen is het overzicht inmiddels een beetje zoek. Wat komt er allemaal bij, wat verdwijnt er, en wat ligt er nog op de tekentafel? Maar wat willen Badhoevedorpers nu eigenlijk zelf en wat vinden wij echt belangrijk in ons dorp? Kortom, hoe zou Badhoevedorp 2.0 er volgens het dorp zelf uit moeten gaan zien?

Aan de hand van onze vier speerpunten Verbinden - Verblijven - Vergroenen - Verplaatsen nodigen wij “oude” en “nieuwe” bewoners van harte uit om op deze avond mee te denken en hun visie te geven op Badhoevedorp 2.0.

VDB avond: te voet, per fiets of met de bus in Badhoevedorp

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

VDB avond: te voet, per fiets of met de bus in Badhoevedorp

Op woensdag 30 oktober om 20.00 uur organiseerde  de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp (VDB) een avond voor meedenkers over de bereikbaarheid te voet, per fiets of met de bus in het dorpshuis van Badhoevedorp. Gasten van de avond waren: Han van der Ploeg van de Fietsersbond en Marinus de Vries van reizigersvereniging ROVER.

Ook was op deze avond de start van het beloofde wandelnetwerk te zien. 

Men kon suggesties inbrengen voor de nieuwe dienstregeling voor 2021 van Connexxion. Wethouder Marja Ruigrok had om deze inbreng gevraagd. Via de mail waren ook al reacties binnen gekomen: de VDB heeft hierover een overzicht gemaakt en is op 4 november aan de gemeente doorgestuurd. voor de ingestuurde lijst, krantenartikelen en de presentaties zie hiervoor de links::

Badhoevedorp en Schiphol: gemak of ongemak

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Dinsdag 24 september vond in het Dorpshuis een Openbare Bijeenkomst plaats met Schiphol als onderwerp. Heeft Badhoevedorp voooral last van een luchthaven dichtbij, of wegen de voordelen op tegen de nadelen? Gastspreker Wouter Looman, clustervertegenwoordiger van de Omgevingsraad Schiphol ging hierover in discussie met de aanwezigen. 

Tijdens de avond werd op verschillende links gewezen voor meer informatie over luchtvaart, fijnstof en klimaateffecten, met speciale aandacht voor de Greenpeace actie: Noodlanding voor ons klimaat.

Op de site van Hallo Badhoevedorp zijn deze links terug te lezen en daarbij ook de artikelen in HC nieuws en het Haarlems Dagblad.  Badhoevedorp en Schiphol - gemak of ongemak

Bezwaar aangetekend tegen verkeersbesluit Quatrebras

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp heeft bezwaar ingediend tegen de plaatsing van de onderborden “fietsen toegestaan” in park Quatrebras.

Wij zijn namelijk van mening dat de belangen van voetgangers door dit besluit worden geschaad. Het toestaan van fietsers levert een risico op voor de veiligheid van voetgangers, met name die van kwetsbare groepen als kinderen en ouderen, die een belangrijke gebruikersgroep van het voorzieningengebied zijn. De VDB is daarnaast van mening dat voornamelijk de belangen van een kleine groep, namelijk de gebruikers van de sportvoorzieningen in het voorzieningengebied, in beeld zijn bij de gemeente. De overige gebruikers van dit gebied, de recreatieve wandelaar, waaronder veel ouderen, hondenbezitter, eveneens vaak ouderen, gezinnen met kleine kinderen en spelende schooljeugd behoren tot de kwetsbaarste verkeersdeelnemers. Het snelheidsverschil tussen een haastige fietser en een langzame wandelaar en de ruimte de nodig is om elkaar veilig te kunnen passeren is in de praktijk groter dan op papier. Voor meer informatie volg de  link naar Hallo Badhoevedorp bezwaar aangetekend tegen verkeersbesluit Quatrebras

 

Sloterbrug: inspraaknotitie op Nota van Uitgangspunten ingediend

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

De plannen voor de Sloterbrug zijn klaar en verwerkt in een Nota van Uitgangspunten. Voordat deze plannen definitief worden goedgekeurd is er een wettelijke termijn waarin inspraak mogelijk is.

Omdat in Badhoevedorp grote zorgen zijn over de gevolgen van de plannen:

  • het verdwijnen van nog meer groen door verkleining van het Badhoeve parkje
  • de veiligheid voor fietsers en voetgangers
  • de verkeersafwikkeling over de burgemeester Amersfoordtlaan
  • de verwachte toename van het aantal auto's over de Sloterbrug,

heeft de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp gebruik gemaakt van deze inspraakmogelijkheid. De zorgpunten, bezwaren en vragen die door (actieve) leden zijn ingebracht, zijn geformuleerd in een zienswijze die vervolgens is ingediend.

De gehele zienswijze van de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp is te lezen via de link van Hallo Badhoevedorp:

zienswijze op de nota van uitgangspunten Sloterbrug

Expeditie: groene kansen voor recreatie en natuurbeleving vanuit Badhoevedorp!

. thema: Algemeen

Zin in een stevige wandeling? Badhoevedorp heeft een unieke positie op de grens van stad en polder. Hoe kunnen we ons dorp vanuit de groenstructuur verbinden met de groengebieden-op-afstand Spaarnwoude, Amsterdamse Bos en Schiphol-Oost? Vanuit inspirerende presentaties gaan drie groepen op een stedelijke dorpsexpeditie om onderweg over de grenzen te kijken en een XXLkaart te maken.

Badhoevedorp, “VINDEN EN VERBINDEN”: uitreiking dorpsgids aan wethouder Sedee

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Op dinsdag 23 april om  20.00 uur wordt  in het dorpshuis aan de Snelliuslaan een Openbare Dorpsbijeenkomst gehouden door de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp. Het thema van deze avond is VINDEN EN VERBINDEN.

Op deze avond wordt de vierde editie van de Dorpsgids Badhoevedorp, Boesingheliede, Lijnden, Nieuwemeer aan wethouder Sedee, onder meer projectwethouder van Badhoevedorp, overhandigd. 

Verder staan presentaties van bewoners over de tijdelijke invulling van de oude A9 op het  programma en

3 nieuwe bestuursleden gekozen tijdens de ALV op 25 maart

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Goed nieuws voor de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp: het bestuur is uitgebreid van 2 naar 5 leden tijdens de afgelopen Algemene Ledenvergadering op 25 maart.

Wilma IJzerman-Lap, Rinske van Raalte en Huib van Kollenburg zijn de nieuwe leden.

Dit geeft  meer nieuwe kansen en mogelijkheden om nog beter ondersteuning te bieden aan de inwoners van Badhoevedorp voor een leefbare toekomst in ons dorp!

De leden stellen zich voor via deze link: 3 nieuwe bestuursleden Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp lees ook via de link het verslag  HC nieuws Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp nu volwaardig gesprekspartner

Algemene Ledenvergadering maandag 25 maart 2019

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

De Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp wordt gehouden op: maandag 25 maart locatie dorpshuis. Vanaf 19.30 uur is de inloop, om 20.00 uur start de vergadering.

Het conceptverslag van de  vorige ALV is te lezen via de link: concept verslag ALV 26 maart 2018 

Het voorstel tot wijziging van artikel 2 van de statuten Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp ligt ter inzage in het kantoor van het dorpshuis en via de link statutenwijziging Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp artikel 2.

In memoriam: Bob van Velthuijzen

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Afgelopen zondag 10 maart is Bob van Velthuijzen overleden. Sinds 2013 was hij als bestuurslid actief betrokken bij de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp. Hij heeft in zijn jaren als bestuurslid veel werk verzet. Hij was al een aantal jaren ziek maar zijn steeds slechtere gezondheid weerhield hem er niet van om de VDB zoveel mogelijk te blijven ondersteunen. Hij had een verfrissende en vaak ook zeer kritische kijk op de activiteiten van de VDB. Die rol paste hem goed en hij was op zijn geheel eigen wijze een grote steun binnen het bestuur van de VDB, dat hem zeker zal gaan missen.

 

Open dorpscafé: hoe verder met het Centrum?

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Iedere maand is er een open bijeenkomst waar iedereen welkom is. Deze keer wordt de avond op 26 februari om 20.00 uur in het dorpshuis verzorgd door de groep Bezorgd Badhoevedorp, die zich samen met de VDB inzet voor een ontwerp en bestemmingsplan voor het Centrum dat wél breed gedragen wordt. 

Na de bespreking van het DSO in de gemeenteraad op 14 februari j.l. is duidelijk dat de grote lijnen van het ontwerp blijven staan... Maar groen, verkeersafwikkeling en dorps karakter moeten hoog op de agenda komen bij de gesprekken die volgens raad en wethouder nu echt met alle partijen gevoerd moeten worden over het vervolg.

23 januari Openbare dorpsbijeenkomst: doe mee met de VDB!

. thema's: Dorpshuis/MFA, Algemeen

Ook in het nieuwe jaar wil de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp, samen met de bewoners, zich  weer volop inzetten voor het dorp. Zaken die belangrijk zijn voor de (nabije) toekomst. Woensdag 23 januari om 20.00 uur is iedereen van harte welkom in het dorpshuis. Op deze avond wordt eerst een toelichting gegeven over de eerste stappen naar de vernieuwing van de Sloterbrug en Badhoeveparkje. Hierna is het dorpscafé

wensen voor 2019 en eindejaar overzicht 2018

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Het bestuur van de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp heeft als grote wens voor 2019:

Dat wederzijdse, inspirerende contacten met de gemeente, mooie resultaten voor het dorp gaan opleveren! 

Het afgelopen jaar was wederom een turbulent jaar voor het dorp. De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp is druk aan slag geweest met diverse onderwerpen die de leefbaarheid

Politieke Avond in Badhoevedorp op 29 oktober

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp houdt op 29 oktober om 20.00 uur een politieke avond in het dorpshuis. Dat  wordt geen debat, er zal vooral veel ruimte zijn voor vragen van bewoners over de lokale politiek. Wat is te verwachten van de politieke partijen in de ontwikkelingen in Badhoevedorp?  Hoe staan politici tegenover invloed van bewoners en weten politici welke zaken bewoners belangrijk vinden? En….. wat weten politici nu écht van Badhoevedorp? 

Openbare dorpsbijeenkomst op 24 september

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Er komt een nieuw Centrum voor Badhoevedorp. Tot  30 september kunnen inwoners reageren op het Concept Stedelijk Bouwkundig Ontwerp nieuwe Centrum. Dit ontwerp roept nog veel vraagtekens op. Riet Verbeek komt vertellen wat men mist bij het plein in het ontwerp en wat voor plein bewoners wél willen. Ook andere bewoners(groepen) komen aan het woord.

Op deze avond staan we ook stil bij het vertrek van de voorzitter Anne Marie Kamevaar. Op 5 september jl. heeft zij met onmiddellijke ingang het voorzitterschap neergelegd en het bestuur verlaten

Voorzitter verlaat bestuur

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Voorzitter Anne Marie Kamevaar heeft op 5 september j.l met onmiddellijke ingang het voorzitterschap neergelegd en het bestuur verlaten. Zij gaat deel uitmaken van het team van een lokale politieke partij en vindt dit onverenigbaar met het voorzitterschap van de VDB.

Bestuur zoekt versterking

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Het bestuur komt graag zo snel mogelijk in contact met bewoners die juist nu actief willen worden voor de VDB en belangstelling hebben voor bestuurswerk. Bent u of kent u zo’n persoon? Neem dan contact op met Margriet Rietmeijer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  telefonisch bereikbaar op 06-14659530.

Dorpshart Badhoevedorp: dorp buiten spel?

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Een nieuw dorpshart voor Badhoevedorp zonder dat bewoners direct betrokken zijn. Zonder dat bewoners- en ondernemersvertegenwoordigers  vanaf het begin aan tafel zitten met gemeente, vastgoed en projectontwikkelaars. Zonder bewoners daadwerkelijk te betrekken bij het ontwerpen van een succesvol dorpshart. Want bewoners zijn de sleutel. Daar hebben we de gemeente de afgelopen jaren niet van kunnen overtuigen. Terwijl er hele goede methodes zijn waarmee je veel bewoners kunt betrekken zoals placemaking (zie de Groenstrook Papegaaistraat)

College wenst geen transparante bestuurlijke verhoudingen

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Op onze brieven over het Convenant, de samenwerkingsafspraken en de participatie is een reactie gekomen. Tot onze spijt: opnieuw geen antwoord te vinden. En opnieuw:  selectieve citaten uit informele gesprekken, met voorbijgaan aan een uitgebreide correspondentie. Wel staat nu duidelijk op papier welke bestuurlijke beginselen het College huldigt.

Onderstaand is te lezen hoe het College uitlegt dat een Convenant voorgaat voor een verordening.

Geen antwoord meer op vragen over Hulpsecretarie

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Enkele uren per week tóch een Hulpsecretarie in Badhoevedorp - wat zou dat moeten kosten? En wat zou dat - maatschappelijk-  opleveren als iedereen alle officiële documenten dicht bij huis kan halen? Met een zogeheten business-case zijn deze vragen te beantwoorden. Alleen, in de uitgebreide brief van de gemeente uit mei j.l. is dat antwoord niet te vinden.

Jammer genoeg heeft de gemeente nu laten weten verder geen reden te zien om vragen hierover te bentwooorden. Dat betekent wel dat de gesignaleerde onduidelijkheden in de onderbouwing gewoon blijven bestaan. 

VDB neemt geen deel meer aan participatie gebiedsontwikkeling

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Op onze openbare bijeenkomst op 26 maart presenteerden de VDB  – aan de hand van openbare bronnen-  reacties van bewoners op het conceptplan voor het Centrum. Naar aanleiding daarvan stelde de wethouder ons voor, bij deelname aan begeleidingsgroepen alleen  in directe, naaste kring over de daar gepresenteerde plannen te spreken. Dat voorstel was gekoppeld aan verdere deelname aan het gehele participatiesysteem, inclusief deelname aan platform en informatiemarkten.

Ons antwoord was dat wij helaas niet op dat voorstel in kunnen gaan. Zie de bijgevoegde brief 

Zoals bekend is openbare  terugkoppeling voor ons uitgangspunt. Een ander uitgangspunt is dat participatie bedoeld is om bewoners invloed te laten uitoefenen. Daar zijn we altijd volstrekt duidelijk over geweest. En deze uitgangspunten stroken niet met de opzet van het participatiesysteem Gebiedsontwikkeling. Dat blijkt opnieuw.

Uiteraard blijven we in gesprek met de gemeente, in ieder geval door halfjaarlijks overleg met de wethouder. Belangrijk voor eventuele hernieuwde deelname zijn fundamentele veranderingen aan het participatiesysteem. Op 25 juni a.s is er weer een openbare bijeenkomst waar – onder andere - de participatie aan de orde zal komen.

 

Startbijeenkomst voor groene inrichting van de groenstrook bij de Papegaaienstraat

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Bewoners krijgen een uitnodigingsbrief van gemeente en VDB gezamenlijk!  De VDB kon een aanvraag doen voor budget vanuit het programma Duurzaamheid. Samen met de gemeente wordt een andere manier van participeren uitgeprobeerd, waarbij de inbreng van bewoners de basis is. Een bijzondere nieuwe manier van samenwerken met de gemeente  waar we erg blij mee zijn. De avond begint op 4 juni om 19.00 uur in de Karavanserai. De openbare bijeenkomst van de VDB op de laatste maandag van mei is daarom vervallen. Lees hier de brief uitnodiging startbijeenkomst groenstrook Papegaaienstraat

Zin om mee te doen? Kom ook langs op 4 juni of bekijk de opbrengst van de startbijeenkomst bij de Jaarmarkt op 9 juni a.s..

Presentatie Openbare Bijeenkomst 23 april en link verslag HC nieuws

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Hierbij verschillende presentaties in een document  die op deze avond door een aantal dorpsbewoners zijn gegeven. En de presentatie van de Visie over het toekomstbeeld van Badhoevedorp. Ook werd op deze avond stil gestaan bij het overlijden van Henk Bosma, een actief lid van de Vereniging. Zie ook het artikel in HC Nieuws In Memoriam

Het verslag van deze bijeenkomst, geschreven door Renée Heijmans, is via deze link van HC Nieuws te lezen: Dorp praat Onno Hoes bij

Openbare Dorpsbijeenkomst Badhoevedorp op 23 april 20.00 uur: burgemeester Hoes ontvangt derde editie Dorpsgids

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

 Burgemeester Hoes neemt bij deze openbare bijeenkomst in het dorpshuis de derde editie van de Dorpsgids Boesingheliede-Lijnden-Badhoevedorp-Nieuwe Meer in ontvangst. Burgemeester Weterings en wethouder Horn gingen hem voor bij de eerste en tweede editie. 

Ook reikt de burgemeester de prijzen uit  aan de winnaars van de fotowedstrijd die ieder jaar aan de Dorpsgids verbonden is.

Daarna volgt een presentatie om te laten zien hoe de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp bijdraagt aan een toekomstbestendig dorp en het digitale dorpsplein HalloBadhoevedorp. 

Waarom kan er geen Hulpsecretarie in Badhoevedorp blijven??!

. thema's: Algemeen, Verslagen

Weleens een paspoort of rijbewijs moeten regelen in Halfweg? Met het sluiten van het Servicecentrum van de gemeente aan de Sloterweg verdween ook de laagdrempelige dienstverlening voor paspoorten en rijbewijzen uit Badhoevedorp. Volgens de gemeente blijft het voorzieningenniveau in Haarlemmermeer Noord op peil. Je kunt tenslotte naar Halfweg, Hoofddorp of Schiphol.... Maar probeer de tocht naar Halfweg eens echt te ondernemen, dan loop je tegen heel wat aan.

 

Waarom moest het Servicecentrum eigenlijk sluiten, en waarom kon er geen alternatief worden gevonden? Lees het rapport en welke vragen aan de gemeente open blijven staan via de link Rapport opheffing Service Centrum Badhoevedorp 

 

Deze  vragen hebben in ieder geval wel geleid tot een uitnodiging voor een gesprek met de clustermanager Klant Contact Centrum.We houden je op de hoogte!  Zie ook over dit onderwerp de link brief naar gemeenteraad en link brief over gesprek met gemeente ivm Service Centrum

Openbare Dorpsraadbijeenkomst 19 februari 20.00 uur: Wat kun je doen met groen en met HalloBadhoevedorp

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

De maandelijkse openbare dorpsbijeenkomst heeft ditmaal twee thema’s: groen en HalloBadhoevedorp. Iedereen is welkom.

Vorige maand gingen bewoners aan het werk om knelpunten in het verkeer en vervoer te inventariseren. Een korte terugblik laat zien wat dit heeft opgeleverd.

Daarna volgt een presentatie over groen: wat komt nu werkelijk terug in en om het dorp? Bewoners kunnen daarna ideeën uitwisselen over locaties waar het groen versterkt kan worden met bomen. Of waar hiervan beter gebruik van kan worden gemaakt, bijvoorbeeld met een buurttuin. De leerlingen van het Kaj Munk College zijn hiermee al voortvarend aan de slag gegaan. Op het digitale dorpsplein HalloBadhoevedorp worden steeds meer berichten geplaatst en laat ook een vollere activiteitenkalender zien.

Deze avond biedt tevens de workshop HalloBadhoevedorp voor iedereen die het netwerk in het dorp wil uitbreiden en mensen aan elkaar verbinden.  

maandag 29 januari 2018 - 20:15 - 21:30 uur Dorpshuis Badhoevedorp Let op: gewijzigde aanvangstijd: aanvang 20:15  

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Iedereen is van harte welkom bij de maandelijkse openbare bijeenkomst van de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp. Dit keer is het thema: Verkeer en Vervoer

Openbaar Vervoer is een heet hangijzer in Badhoevedorp. Hoe zorgen we dat de volgende evaluatie van de dienstregeling bij de Vervoersregio wel laat zien wat er nodig is in Badhoevedorp - en dat er ook naar argumenten van bewoners wordt geluisterd? De nieuwe dienstregeling die in december 2017 werd ingevoerd, is bijna twee jaar geleden afgesproken door de Vervoersregio. Ondanks de acties van de VDB is toen niet naar bezwaren geluisterd; dankzij de handtekeningenactie afgelopen jaar is nog wel de directe lijn naar Hoofddorp gespaard. Door er tijdig bij te zijn kan nu hopelijk meer invloed worden uitgeoefend.

29 januari 2018 Bijzondere Algemene Ledenvergadering

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Voorafgaand aan de maandelijkse openbare dorpsraadbijeenkomst op 29 januari 

aanstaande, nodigen wij de leden uit voor een korte formele ledenvergadering in verband met bestuurswijzigingen.

Datum en tijd: maandag 29 januari 2018 20.00 uur   

Locatie:           Dorpshuis, Snelliuslaan 35, alhier

De agenda voor het formele gedeelte wordt dan nu:

1. Opening en welkom

2. Bestuur voordracht:

    * Aftredend en wel herkiesbaar: bestuurslid Anne Marie Kamevaar, voorzitter

    * Aftredend en wel herkiesbaar: bestuurslid Bob van  Velthuijzen, vicevoorzitter

    * Voordracht bestuur Albert Roos als bestuurslid (beoogd penningmeester)

3. Benoeming bestuursleden door de ALV

4. Sluiting formele gedeelte

27 november: Openbare Dorpsraadbijeenkomst: De toekomst van Badhoevedorp – Ons Dorp

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

De openbare bijeenkomst op maandag 27 november om 20.00 uur in het Dorpshuis wordt dit keer door de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp en de Business Club Badhoevedorp georganiseerd. Welke stappen zijn nodig om te komen tot een gedragen visie voor de toekomst van ons dorp? Komende maanden worden forse stappen gezet in de ontwikkeling en uitvoering van de gebiedsontwikkeling van Badhoevedorp. Naast de reeds gestarte ontwikkeling Quatrebras zal ook het plan Centrum op korte termijn worden opgepakt, alsmede ontwerp en realisatie van het Groene Lint. In de Gemeenteraad wordt medio december het Schetsontwerp Centrum Badhoevedorp gepresenteerd. De aanwezigen worden ook uitgenodigd actief mee te praten over de visie en uitgangspunten van de toekomst van ons dorp.
In verband met de organisatie graag aanmelden via link: aanmelden thema-avond Toekomst van Badhoevedorp

30 oktober: Openbare Dorpsraadbijeenkomst: Schiphol, Badhoevedorp en Groene Kansen

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

De openbare bijeenkomst op maandag 30 oktober om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het Dorpshuis staat dit keer in het teken van de groei  van Schiphol, waarover veel in de krant heeft gestaan. Groei van Schiphol heeft ook gevolgen voor Badhoevedorp. Spreker is Ciska Spikker, clustervertegenwoordiger Zwanenburgbaan buitengebied.  De titel van haar inleiding is: Schiphol als plofkip. De afgelopen maanden heeft de VDB ook gewerkt aan een Groene Kansenkaart van het dorp. Met wekelijkse dorpswandelingen is geïnventariseerd waar de Groene Kansen liggen. Postzegel parktjes, stadstuinieren, het kan ook in Badhoevedorp!  De uitvoering heeft natuurlijk de nodige voeten in de aarde en daarover gaan we met u in gesprek

25 september: Openbare Dorpsraadbijeenkomst 85 jaar VDB

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Op 1 oktober 1932 werd de buurtvereniging “Badhoeve” opgericht en op 4 oktober van dat jaar was de eerste vergadering. De naam is in de loop der jaren gewijzigd in Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp (VDB).  Onveranderd bleef het doel van de vereniging, zo genoemd in de statuten:  de behartiging van de algemene belangen van de inwoners van Badhoevedorp, speciaal deze die verband houden met het wonen of werken in Badhoevedorp.

De Vereniging is van en voor het dorp met o.a. het digitale dorpsplein HalloBadhoevedorp.

De feestelijke openbare bijeenkomst op maandag 25 september om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het Dorpshuis staat  in het teken van dit jubileum. Wie jarig is trakteert. Er is een jubileumboekje gemaakt over 85 jaar VDB in vogelvlucht en de auteur is Renée Heijmans. Leden van de VDB ontvangen dit boekje thuis.

Een 85 jarige kan nog steeds vernieuwend zijn. We laten zien wat er voor de nabije toekomst op stapel staat.

 

28 juni: Openbare Dorpsraadbijeenkomst

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

De openbare dorpsraadbijeenkomst van woensdag 28 juni om 20..00 uur heeft als thema: Invloed van bewoners op het nieuwe dorpscentrum? Een belangrijk onderwerp voor de directe toekomst van Badhoevedorp. Te gast zijn Ron Voskuilen, projectdirecteur Gebiedsontwikkeling Badhoevedorp en Carlinde Adriaanse, omgevingsmanager. Als afsluiting van deze avond is een dorpscafé op het  terras van het Dorpshuis. Inloop vanaf 19.30 uur.

Fotowedstrijd Dorpsgids 2017

. thema's: Algemeen, Sociaal Domein

In het voorjaar verschijnt de nieuwe Dorpsgids Badhoevedorp Boesingheliede Lijnden NieuweMeer. Deze keer willen Stichting Maatvast en de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp de gids niet alleen vóór bewoners maken, maar ook met bewoners. Daarom is er een fotowedstrijd, waarbij de top 3 foto’s een speciale plaats krijgen in de Dorpsgids en de eervolle vermeldingen worden opgenomen op een van de pagina’s. Deelnemers kunnen hun foto's insturen tot en met vrijdag 20 januari 2017 aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van naam en adresgegevens.

Groencompensatie op Openbare Dorpsraadbijeenkomst

. thema's: Algemeen, Groenstructuurplan

Donderdagavond 24 november 2016 is iedereen weer uitgenodigd bij de openbare Dorpsraadbijeenkomst in het Dorpshuis Badhoevedorp. De inloop is vanaf 19:30 uur, de avond begint om 20.00 uur. Thema van deze avond is Groencompensatie:er gaat veel groen verdwijnen in ons dorp maar wat en waar komt dat groen terug? Rijkswaterstaat is op deze avond opnieuw te gast en ook de gemeente is aanwezig om uitleg over dit onderwerp te geven. Na een korte presentatie hebben de aanwezigen de mogelijkheid om rond de tafel aan de gasten vragen te stellen. Na de pauze bespreken we met de bewoners hoe we met het onderwerp Groen verder kunnen gaan. Heeft u vervoer nodig naar het Dorpshuis? Belt u 06-14 65 95 30 (Margriet Rietmeijer secretaris). Iedereen is van harte welkom.

Van Sonygebouw naar Corendonhotel

. thema's: Algemeen, Bestemmingplan

Het Sonygebouw gaat een andere bestemming krijgen en transformeert van kantoorgebouw naar hotel. Daartoe heeft de gemeente een ontwerpbestemmingsplan BadhoevedorpLijndenOost Schipholweg 275 opgesteld, waarop de VDB een Zienswijze heeft ingediend. De VDB is van mening dat de gemeente met dit bestemmingsplan de belangen van toekomstige bewoners bij een leefbare omgeving onvoldoende heeft bewaakt en/of bevorderd. De VDB is niet betrokken bij het Voorontwerp en zet vraagtekens bij de onduidelijkheden over de ecologische hoofd structuur. Bovendien ontbreken de uitgevoerde onderzoeken, waarnaar in het plan wordt verwezen. Voor de volledige tekst van de zienswijze klik hier.

Dorpsraadbijeenkomst woensdag 26 oktober 2016

. thema's: Algemeen, Omlegging A9

De Openbare Dorpsraadbijeenkomst van woensdag 26 oktober a.s. gaat van start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het Dorpshuis.  Rijkswaterstaat is deze avond opnieuw te gast bij de VDB om een toelichting te geven op wanneer en welke delen van de nieuwe A9 opengesteld worden. Tevens zal RWS aangeven waar er nog onduidelijkheden bestaan bij de planning voor de sloop van de oude A9. Er kunnen vragen worden gesteld en desgewenst zullen de laatste ontwikkelingen worden toegelicht.  Andere onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer het Dorpscentrum en de Groene A9 (de tijdelijke invulling van het tracé van de oude A9). De VDB is een vereniging voor en door het dorp, dus iedereen is van harte welkom om deze avond aan te schuiven en mee te praten en denken over de uitdagingen die Badhoevedorp en omstreken te wachten staan.

Dorpsraadbijeenkomst 29 september 2016

. thema: Algemeen

Op donderdag 29 september is er weer een openbare Dorpsraadbijeenkomst om 20.00 uur in het Dorpshuis. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Wat gaat er allemaal gebeuren in en rond het dorp? Want het moment dat de A9 echt buiten het dorp ligt nadert met rasse schreden. Dan verandert er veel: de oude weg wordt gesloopt, er worden woningen gebouwd en het centrum van het dorp, inclusief de ‘oude’ A9, wordt opnieuw ingericht.
Rijkswaterstaat is deze avond, maar ook de komende periode, te gast bij de VDB om eventuele vragen te kunnen beantwoorden en de laatste ontwikkelingen toe te lichten.
Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom om deze avond aan te schuiven en mee te praten en denken over de uitdagingen voor Badhoevedorp en omstreken.